На 13 април (събота) в 10:00 ч. администрацията на район Западен инициира

...
</TD
>На 13 април (събота) в 10:00 ч. администрацията на район Западен инициира
Коментари Харесай

В Западен стартира кампания по почистване на района

На 13 април (събота) в 10:00 ч. администрацията на район  " Западен "  инициира акция  " Да почистим Западен ". Тя насочва покана към жителите да се включат в нея и да почистят междублоковите пространства. Те могат да получат чували и ръкавици от постройката на кметството, което се намира на ул. " Вечерница " 1A (четвъртък и петък от отдел " Екология ", от 08:30 ч. до 17:00 ч.), или да се обадят на тел. 032 604 818, като при опция те ще бъдат донесени на място.

" Събираме два екипа от доброволци, тъй като площите са огромни и през днешния ден направихме обход – много от тях са извънредно нечисти. Част от гражданите смятат, че като си заплащат налозите, могат да хвърлят безсистемно боклуци. "  Това съобщи зам.-кметът на  " Западен "  Иван Ангелов, който дава отговор за ресорите  " Устройство на територията, Обществен ред и сигурност, Стопански действия ".

Единият екип ще почисти парк " Розариум " (сборен пункт – 10:00 ч. зад Братската могила), а другият – пространства в кв. " Прослав " – парка в профил на читалището, парка против учебно заведение " Тодор Каблешков ", парка зад остарялата гара (сборен пункт – 10:00 ч. пред Пенсионерския клуб). 

Много учебни заведения и детски градини също ще създадат оборка в дворовете си.

Администрацията ще провежда и една самобитна онлайн галерия със фотоси, изпратени от участниците, преди и след почистването.

" Да почистим Западен " e следващата самодейност на кметството, което влиза в конкуренцията за Eко виновна община, проведена " BG Бъди деен ". 

То има за цел да насърчи гражданското съзнание и отговорност, тъй като мръсният град е белег на избрани дефицити в манталитета на хората, само че и за това, че виновните институции би трябвало да създадат много повече старания в тази област.

Районната администрация на  " Западен "  има упоритостта да организира редица осведомителни акции, посредством които да се упражни по-силна предварителна защита за формиране на нерегламентирано скупчване на отпадъци в паркове и градини, както и съвместни акции с Общинския инспекторат и Общинска полиция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР